Organizatorii de concurs

Parteneri internaționali

Parteneri locali

Mereu am mers alaturi de cei cu o viziune clară văzând lumina de la capătul tunelului.

Cu parteneri puternici și stabili, se nasc cele mai bune și mai benefice lucruri.

Mărcile mari care creează un viitor mai bun și performant al lumii auto.

PARTENERI DE PROIECT

De mai bine de 26 de ani, INTER CARS lucrează cu mărci de top din industria pieselor de schimb. De aproape trei decenii mergem mână în mână spre voi, tineri mecanici cu un potențial ridicat.

Știm că ești viitorul industriei și că faci toate roțile să se învarta. O competiție la nivel european are nevoie de parteneri, care știu exact ce este industria și care știu cum să vă ajute să deveniți cei mai buni profesioniști.
Organizatorii de concurs

INTER CARS

Inter Cars este unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb auto din Europa Centrală și de Est. Portofoliul nostru de produse este foarte extins. Pe langa principalele domenii de import si distributie de piese de schimb pentru vehicule de personal, utilitare si grele, oferim si echipamente si amenajari pentru statii de service, piese de schimb pentru motociclete, tehnologie agricola, produse speciale tuning, accesorii si produse auxiliare pentru autoturisme. Oferim produse de la aproximativ 500 de mărci și producători renumiti care au în vedere calitatea și eficiența fiecăruia dintre produsele lor.

Parteneri internaționali

ZF aftermarket

ZF Aftermarket este un furnizor global de piese OE pe piața pieselor de schimb automoitve și una dintre diviziile concernului tehnologic global ZF Friedrichshafen AG, care oferă soluții pentru autoturisme, vehicule comerciale și industrie, sprijinind astfel dezvoltarea mobilității de ultimă generație. ZF Aftermarket oferă:

• elemente de direcție și suspensie, precum și elemente din cauciuc-metal de către LEMFÖRDER,
• amortizoare, arcuri, ambreiaje si roti cu masa dubla SACHS ,
• piese de direcție, suspensie și frână TRW,
• precum și componente ale mărcii ZF, cum ar fi piesele cutiei de viteze și kiturile de ulei.

Mai multe informații despre companie, produse, servicii și programul de loialitate:
https://aftermarket.zf.com/go/en/
http://www.zf.com

Parteneri internaționali

BOSCH

Produsele și serviciile Bosch sunt concepute pentru a fascina și îmbunătăți calitatea vieții prin furnizarea de soluții inovatoare și utile. De-a lungul istoriei lor pe piața slovacă, Bosch a reușit să creeze poziția unui producător și investitor semnificativ. Produsele lor tehnologice auto au intrat cu succes atât în mașinile noastre, cât și în stațiile de service și în întreprinderile industriale.

Portofoliu larg de piese de schimb
Echipamente de service și diagnosticare
Centre de formare și un concept de servicii

Parteneri internaționali

CONTINENTAL

Continental este partenerul dumneavoastră pentru soluții și servicii globale aftermarket. Ambiția noastră ca grup tehnologic global și unul dintre cei mai importanți furnizori de automobile și producători de anvelope este de a avea întotdeauna cea mai bună soluție pentru nevoile clienților noștri. Cu un portofoliu larg, tehnologia potrivită, calitatea de top asigurată de un producător de echipamente originale și servicii care oferă o valoare adăugată reală.
Gama de servicii și portofoliul de produse al ContiTech Power Transmission Group:
· Cureaua și componentele motorului: Calitatea OE a componentelor noastre de acționare a curelei este prima alegere pentru profesioniștii din întreaga lume. Componente ale motorului cu promisiunea de calitate a Continental.
· Instrumente: Instrumente adecvate de măsurare și asamblare pentru toate produsele, ceea ce face munca grea mai ușoară.
· Servicii pentru ateliere de lucru: 5 ani garanție, vizionați și lucrați videoclipuri de servicii, Centrul de informare a produsului PIC, Traininguri tehnice și asistență printr-o linie telefonică tehnică.

Parteneri internaționali

ELRING

Furnizorul ideal pentru reparatii profesionale ale motorului. Elring oferă un portofoliu cuprinzător de sigilii, piese de service și materiale de etanșare conforme cu toate cerințele pieței. Elring dezvoltă și produce componente pentru motoare, transmisii, sisteme de evacuare și tehnologii alternative de propulsie pentru majoritatea producătorilor de automobile și motoare. Inovațiile și abilitățile profesionale în domeniul echipamentelor originale oferă baza pentru un nivel ridicat de popularitate și succes pe piața globală a pieselor de schimb. Brandul aftermarket Elring oferă un pachet complet: calitatea originală a echipamentului, fiabilitatea funcțională și serviciul premium, end-to-end. Aceasta include, de exemplu, vânzări și instruire tehnică, informații despre servicii, desene cu vedere explodată pentru camioane și camionete, buletine informative lunare axate pe soluții de etanșare a motorului, un expert compus de etanșare online, videoclipuri profesionale de instalare, Academia Elring, noul camion de instruire și multe altele. Produsele originale Elring sunt recunoscute în rândul dealerilor, mecanicilor și clienților din întreaga lume. Aceste produse includ sisteme de chiulasă și de etanșare, garnituri de ulei și garnituri de tijă a supapelor, compuși de etanșare și fire, precum și șuruburi pentru chiulasă și seturi complete de garnituri - pentru service complet și parțial.
""Elring - Das Original"" - aceasta este marca comercială de înaltă calitate, siguranță, servicii, disponibilitate și fiabilitate.

Parteneri internaționali

FEBI

FEBI este un pionier pe piața pieselor de schimb. Fiind o companie de familie cu o tradiție de lungă durată, aceasta a sprijinit întotdeauna alternative la piese de schimb originale de aceeași calitate sau chiar de o calitate superioară în beneficiul consumatorilor din întreaga lume. Un portofoliu de peste 40.000 de piese tehnice pentru personal și autoutiliare este extins continuu, deoarece noile produse trebuie aduse pe piața pieselor de schimb cât mai curând posibil. Ferdinand Bilstein este reprezentat în peste 70 de țări fie prin intermediul propriilor filiale, fie prin intermediul unor parteneri selectați.

Parteneri internaționali

MEYLE

La fel de încrezător ca un prieten. Piese de schimb auto MEYLE – peste 24.000 de piese pentru autoturisme, camionete și camioane. Reparațiile se bazează pe piese de schimb auto MEYLE în peste 120 de țări la nivel global. Brandul este un sinonim pentru piesele de schimb de cea mai bună calitate concepute pentru a se conforma cerințelor pieței pieselor de schimb. Produse disponibile la comercianți specializați. MEYLE furnizează piese de schimb fiabile și rezistente de înaltă calitate pentru vehiculele fabricate în instalații proprii de producție și de către parteneri de încredere ai producătorului. MEYLE iti pune la dispozitie un sortiment complet si extrem de diversificat. Indiferent dacă aveți nevoie de piese de șasiu, de partea trenului de rulare, de piese de frână, suspensie, piese ale sistemului de răcire, filtre, componente, electronice sau senzori – MEYLE este sinonimul pieselor de schimb de înaltă calitate.

Parteneri internaționali

SCHAEFFLER

Schaeffler este un producător și vânzător global de piese de schimb și soluții de reparații în calitate OEM. Sub mărcile IST LuK, INA și FAG, oferă sisteme de ambreiaj, decuplări de ambreiaj, piese pentru motoare și transmisie, precum și piese de șasiu. Toate componentele sunt reglate optim unul pentru celălalt și permit o înlocuire rapidă și profesională. În plus, compania dezvoltă servicii complete sub marca repxpert pentru stațiile de service, cum ar fi ateliere practice și instruire, echipamente speciale de service sau un site web de experți cu informații despre produse și servicii și ghiduri de instalare.

Parteneri internaționali

MANN+HUMMEL

MANN-FILTER, marca de filtre premium a pieței pieselor de schimb auto, oferă soluții inovatoare la cerințe noi și provocatoare de filtrare. Ca echipament original sau cutie galben-verde, fie pentru autoturisme, vehicule comerciale sau aplicații off-highway: Produsele originale MANN-FILTER în calitate OE sunt de încredere în întreaga lume. Alege întotdeauna Original MANN-FILTER la calitate 100% OE.

Parteneri internaționali

Valeo

Valeo Service, parte a Grupului Valeo, este specialist în piața pieselor de schimb auto la nivel mondial. Angajamentul Valeo Service este de a avea grijă de dumneavoastră și de vehiculele clienților dumneavoastră (autoturisme și vehicule industriale) mult timp după ce au părăsit podeaua de producție.

Valeo Service oferă o gamă completă de servicii, de piese de schimb pentru echipamente originale (OES) producătorilor și piese de schimb și accesorii pentru piața independentă aftermarket (IAM). Expertiza produsului include: Sisteme de transmisie, Aer conditionat, Sisteme de stergere, Sisteme de iluminat, Racire si Management al Aerului, Sisteme electrice.

Parteneri internaționali

SHELL

Shell are o istorie de inovație în lubrifianți și a fost primul furnizor care a introdus pe piață lubrifianți mai curați și mai puri, produși din gaze naturale. Shell își păstrează statutul de lider mondial în furnizarea de lubrifianți finali pentru al 15-lea an consecutiv, potrivit celei de-a 19-a ediții a raportului Kline & Company Global Lubricants: Market Analysis and Assessment 2021.
Shell sunt încântați să sponsorizeze provocarea tehnică a schimbului de ulei cu o provocare atât teoretică, cât și practică. Participanții vor trebui să finalizeze o serie de provocări, inclusiv identificarea cerințelor de completare a uleiului și de schimbare a uleiului, precum și defecte mai dezvoltate ale motorului. Tinerii mecanici sunt capabili să-și prezinte experiența si abilitatile pentru toate elementele vehiculului.

Parteneri internaționali

VARTA

Clarios – proprietarul brandului VARTA – cel mai mare producător mondial de baterii auto și unul dintre cei mai importanți furnizori globali de piese OE din lume. Clarios oferă o gamă largă de baterii cu acid plumb și litiu-ion de înaltă calitate pentru a susține nevoile tuturor tipurilor de vehicule. 7 din 10 vehicule nou fabricate cu sisteme start-stop echipate cu AGM sunt echipate cu VARTA.

Bateriile mărcii VARTA sunt instalate în milioane de mașini și camioane, motociclete și rulote. Fiecare baterie este rezultatul muncii asidue și al anilor de experiență a inginerilor.

Acestea sunt construite special pentru cea mai înaltă performanță, datorită tehnologiei patentate PowerFrame® și a peste 100 de parametri de proces și de produs măsurați în timpul procesului de producție.

Acești producători auto folosesc VARTA:

Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Ferrari, Fiat Ford, GMC, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Lamborghini, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Nissan, Opel Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Škoda, Vauxhall, Volkswagen, Volv

Parteneri internaționali

NRF

NRF, sau Nederlandse Radiateuren Fabriek, este de aproape 100 de ani unul dintre principalii producători și furnizori de produse și soluții de răcire pe piața aftermarket pentru automobile, piețele marine, feroviare și industriale. Istoria companiei datează din 1927. Pe atunci, R. Bloksma Senior a fondat Nederlandse Radiateuren Fabriek în Amsterdam. Inițial, fabrica s-a axat doar pe repararea radiatoarelor, dar în 1930 NRF și-a lansat și departamentul de producție.
Astăzi, NRF este o rețea globală cu 8 depozite situate în zone strategice din Europa și cu o ofertă de peste 11.500 de articole. Portofoliul de produse este în continuă dezvoltare și, datorită lansării senzorilor, NRF oferă o gama larga de produse nu doar cele pentru răcirea motorului și aer condiționat. În cadrul propriilor facilități de dezvoltare și cercetare, compania încearcă în mod constant să se asigure că produsele sale sunt de cea mai înaltă calitate.
Datorită depozitelor și centrelor de servicii pentru clienți situate strategic, NRF este un jucător global pe piața de piese de schimb, dar și un partener local. În fiecare zi, produsele NRF ajung la clienți din peste 80 de țări din întreaga lume.
EMPOWERING PERFORMANCE

Parteneri locali

HaynesPro

Simplificam operatiunile de reparatii si mentenanta, prin furnizarea de date tehnice fiabile si precise intr-un format standardizat.

Pentru service-urile moderne, accesul la date precise și fiabile pentru operațiunile de mentenanta & reparatie, fără compromiterea garanției producatorului, este o problemă cheie.

Baza noastra tehnica integrează informațiile OEM colectate de la producătorii de vehicule, oferind date esențiale de reparații & întreținere pentru turisme, vehicule comerciale, camioane si motociclete;

Cea mai eficientă aplicație de la eroare la soluție - Workshopdata - oferă un singur mediu pentru datele tehnice în conformitate cu documentația originală de la producător.

Ne dorim să oferim tuturor profesioniștilor în reparații auto un instrument care să îi ajute să lucreze la potențialul maxim. Indiferent de vehicul, soluțiile noastre interne oferă date care garantează diagnosticarea și rezolvarea rapidă și eficientă a defecțiunilor.

Parteneri locali

SKF

SKF este unul dintre cei mai importanți producători la nivel global de rulmenți și soluții pentru transmisii de putere. Compania este recunoscută pentru inovația continuă în tehnologia rulmenților și a sistemelor de transmisie, oferind soluții fiabile și de înaltă performanță pentru o varietate de aplicații industriale și pentru piața aftermarket.

Divizia SKF Vehicle Aftermarket pune la dispoziție o gamă diversă de produse, cuprinzând peste 20.000 de articole de calitate premium. Acestea includ rulmenți pentru roți, sisteme de frânare, componente pentru direcție și suspensie, alături de alte piese esențiale pentru vehicule.

Beneficiind de o experiență vastă în furnizarea de echipamente originale pentru producătorii de top din industria auto, SKF asigură clienților săi produse și servicii de cea mai înaltă calitate, adaptate nevoilor pieței aftermarket pentru autovehicule și vehicule comerciale.

Parteneri locali

OSRAM

OSRAM transformă noaptea în zi de peste 110 ani. Până în anul 2020, OSRAM a fost unicul producator exclusiv de surse de iluminat auto. După acest an, am încercat să mergem dincolo de lumină cu o nouă gamă de produse concepute pentru a vă ține în mișcare, fără să conteze ce se așterne în fața dvs. – de la produse de întreținere modernă a anvelopelor și bateriei pînă la invertoarele de putere și multe altele. Oriunde v-ați afla, oriunde ați merge, fiți pregătit de drum alături de OSRAM.

Decizia OSRAM de a se alătura programului Inter Cars Young Car Mechanic 2024 s-a născut din angajamentul nostru de a promova talentul și inovația în industria auto. Prin parteneriatul cu această inițiativă, ne aliniem cu o platformă dedicată cultivării următoarei generații de profesioniști din domeniul auto. Este o mișcare strategică care ne permite să ne implicăm din timp prin pregătirea tinerelor talente, creând legături care ar putea aduce beneficii ambelor părți pe termen lung.

Această colaborare are un potențial imens pentru industria aftermarket. Prin participarea la programul Inter Cars Young Car Mechanic 2024, OSRAM poate contribui cu expertiză în domeniul tehnologiei de iluminat auto, o componentă crucială în personalizarea și întreținerea vehiculelor. Prin intermediul workshop-urilor, al mentoratului și intrând în contact cu produsele de ultimă generație, participanții dobândesc informații prețioase referitoare la cele mai recente tendințe și tehnologii. În cele din urmă, acest lucru îi face experți în a oferi servicii și soluții de calitate superioară, ceea ce conduce la un progres al industriei aftermarket.

Participanților talentați la Programul Inter Cars Young Car Mechanic 2024 - apreciem dedicarea dvs în dorința de a deveni un bun mecanic auto. Pasiunea și angajamentul dvs servesc drept forță motrice pentru inovațiile din industria noastră. Pe măsură ce vă angajați în această călătorie, îmbrățișați fiecare provocare ca pe o oportunitate de a învăța și de a vă dezvolta. OSRAM este mândră să vă susțină afacerile și așteaptă cu nerăbdare să fie martoră la contribuțiile dvs în lumea auto. Nu uitați, viitorul aparține celor care îndrăznesc să-și depășească limitele și vor să fie cei mai buni.

Parteneri locali

ATE

De la frâna hidraulică la ABS: Marca ATE a îmbogățit încă de la început piața cu inovații de pionierat – iar acest lucru va rămâne întotdeauna așa. Modele ca Mercedes Benz W125, Ferrari 365 GTB, Porsche 911 S, BMW M1 și multe alte modele de serie ale WAG Group, Ford,… etc. ne-au adus notorietatea de care ne bucurăm și pentru care muncim intens să o menținem. Povestea de succes a companiei ATE este departe de a se fi încheiat. Prin inovațiile noastre continue, ne păstrăm poziția de pionieri – și în viitor!

Ne place calitatea și suntem mereu in „expediții” să o găsim, așa că atunci când am găsit un partener cu același țel ca și noi ne-am alăturat lui bucuroși. Ate consideră Inter Cars acest partener și Young Car Mechanic una din aceste „expediții” și atât timp cât o sa fie organizată noi o să vă fim alături.

Faptul că tinerii mecanici sunt puși în contact cu tehnologiile, inovațiile și brandurile considerăm că va fi un mare avantaj atât pentru ei cât și pentru piața Automotive Aftermarket, credem de asemenea că aceste evenimente vor fi o punte de legătură intre producatori si cei care utilizeaza si vor utiliza produsele aftermarket în viitor.

Benjamin Franklin zicea că ,,Investiția în cunoștințe plătește cea mai bună dobândă”, așa că vă recomand să nu vă opriți niciodată din investit, aceasta va fi singura bogăție care nu vă va putea fi luată sau furată niciodată.

Parteneri locali

NISSENS

Nissens Automotive este un producător lider de piață de componente esențiale pentru eficiența termică și a motoarelor. Pe parcursul ultimului secol, compania s-a transformat dintr-un simplu furnizor de radiatoare într-un furnizor bine cunoscut de piese și servicii pentru sisteme complete în cadrul principalelor sectoare auto. Nissens este o companie și un brand extrem de profesionist, cu o prezență la nivel mondial.


Am perceput întotdeauna grupul Inter Cars ca fiind unul dintre cei mai dinamici și experimentați parteneri din regiune, așa că suntem receptivi la toate proiectele pe care le dezvoltați. Prin urmare, avem o încredere imensă în abordarea dvs. de piață și în soluțiile pe care le cultivați pentru piața independentă de piese de schimb și suntem foarte dornici să le susținem. Conceptul YCM reflectă propria noastră abordare de propagare a unor cunoștințe solide în domeniul auto în rândul jucătorilor din industrie și, în acest caz, a viitoarelor generații ale acestora.

La Nissens, avem un obiectiv clar în ceea ce privește împărtășirea cunoștințelor - să inspirăm și să dezvoltăm afacerile profesioniștilor din piața de piese de schimb. Înțelegem că proiectul YCM este în deplină concordanță cu acest obiectiv. Companiile noastre reprezintă o ofertă excelentă de produse aftermarket, dar adăugăm și servicii cu valoare adăugată, inclusiv educație profesională. Educația tehnică adecvată le permite tehnicienilor din piața secundară să fie competitivi și competenți. Schimbările tehnologice rapide din industria noastră nu lasă nicio îndoială că doar persoanele talentate și cele care investesc în extinderea cunoștințelor lor vor rămâne competitive.

Suntem mândri de dumneavoastră încă din această etapă, deoarece intrarea în industrie este un privilegiu și o obligație. Vă dorim tot succesul necesar în competiție și mult mai departe, în viitoarea voastră carieră în industria auto. Nu uitați, talentul vostru este dat, dar, ca atare, nu este suficient. Sunteți responsabili de dezvoltarea acestuia și de dobândirea de noi talente și abilități. Industria vă așteaptă și vă oferă un viitor luminos. Astfel, rămâneți în legătură cu cei care doresc să vă sprijine pe parcurs! Suntem aici pentru a vă ajuta și a vă dezvolta.

Facebook Instagram Youtube